ΣΥΝΗΘΕΙΑ Νο.1
Να μην ξεβάφεστε βράδυ ή γενικότερα να μην ξεβάφεστε όταν γυρίζετε σπίτι

Σίγουρα οι συνθήκες κάποιες φορές μπορεί να είναι δύσκολες όμως το να αφαιρείται όλο το makeup από το πρόσωπό είναι ζωτικής σημασίας για την επιδερμίδα σας. Όταν γυρνάτε σπίτι σας, καλό είναι, να ξεβάφεστε, και να καθαρίζετε το δέρμα σας. Έτσι το δέρμα αναζωογονείται και το νιώθετε και μόνοι σας ότι είναι φρέσκο, λαμπερό. Παράλληλα όμως καθαρίζει από τους ρύπους που έχει μαζέψει από το περιβάλλον και αναπνέει σωστά.

ΣΥΝΗΘΕΙΑ Νο.2
Η έλλειψη ύπνου

Χωρίς αυτόν το πιθανότερο είναι να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί με μαύρους κύκλους και αφυδατωμένο δέρμα. Ο ύπνος βοηθάει στην ξεκούραση του οργανισμού και του πνεύματος αλλά παράλληλα στην ξεκούραση του δέρματος και των κυττάρων. Στην περίπτωση όμως που βρίσκεστε σε μια περίοδο που τρέχετε σε χίλια δύο πράγματα και δεν έχετε χρόνο για πολύ ύπνο ίσως κάποιες δερματικές θεραπείες αναζωογόνησης προσώπου να σας βοηθήσουν και να δώσουν στο δέρμα σας απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται.

ΣΥΝΗΘΕΙΑ Νο.3
Εκτίθεται το δέρμα σας στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία

Όσο περνούν τα χρόνια το δέρμα αναπόφευκτα γερνάει. Ο ήλιος είναι ένας παράγοντας που βοηθάει στην πρόωρη γήρανση του.
Οι πολλές ώρες ηλιοθεραπείας το καλοκαίρι ή η απλή έκθεση στον ήλιο, μια χειμωνιάτικη ημέρα χωρίς αντηλιακό μπορεί να γίνει η αιτία που το δέρμα σας γερνάει γρηγορότερα. Μην αμελείτε να προστατεύετε το δέρμα σας βάζοντας αντηλιακό.

ΣΥΝΗΘΕΙΑ Νο.4
Κακή διατροφή

Μέσα από τις τροφές όπως είναι γνωστό ο οργανισμός λαμβάνει απαραίτητα στοιχεία τα οποία χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά. Όταν όμως αυτά τα στοιχεία δεν λαμβάνονται τότε υπάρχουν επιπτώσεις. Η καλή διατροφή πρέπει να είναι σύμμαχος για να είστε αλλά και, το βασικότερο, να νιώθετε καλά και όμορφες!

ΣΥΝΗΘΕΙΑ Νο.5
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού.

Δυστυχώς το αλάτι νοστιμεύει το φαγητό… αυτό όμως που δεν κάνει είναι να μικραίνει την κοιλιά μας, αντίθετα μάλιστα προκαλεί κατακράτηση υγρών και συνήθως πρήζει. Ακόμη μπορεί να εμφανιστούν σακούλες κάτω από τα μάτια ή να αφυδατώσει το σώμα. Επιπλέον, μπορεί μας κάνει να δείχνουμε κουρασμένοι και χωρίς καθόλου ενέργεια.

ΣΥΝΗΘΕΙΑ Νο.6
Κάπνισμα

Επιβαρύνει την υγεία σας, αλλά επιβαρύνει και την ομορφιά σας. Ο καπνός του τσιγάρου κιτρινίζει τα δόντια σας, γερνάει το δέρμα και μειώνει βασικές σας αισθήσεις, όπως την όσφρηση και τη γεύση. Ακόμη γερνάει τα κύτταρα του σώματος σας με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να έχετε ένα ωραίο, φρέσκο και λαμπερό δέρμα.

Αυτές και άλλες πολλές καθημερινές μας συνήθειες σαμποτάρουν την εξωτερική αλλά και την εσωτερική μας ομορφιά.
Στέλιος Αγγελίδης, Δερματολόγος