Το λαμπερό δέρμα είναι αυτό που κάνει το πρόσωπο να ακτινοβολεί με αποτέλεσμα να δίνει την αίσθηση μιας όμορφης και χωρίς ψεγάδια επιδερμίδας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ‘όλο και περισσότερες γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν ένα λείο, απαλό και λαμπερό δέρμα ειδικότερα στην περιοχή του προσώπου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένους απλούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα που θα φωτίζει το πρόσωπό σας.

 1. Λαμπερό δέρμα με καθαρισμό προσώπου

Ένας βαθύς καθαρισμός του προσώπου είναι από τους πρώτους παράγοντες για λαμπερό δέρμα.

2. Λαμπερό δέρμα με τόνωση του δέρματος και αναζωογόνηση

Η τόνωση του δέρματος είναι βασική προϋπόθεση για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα χωρίς ψεγάδια. Τονώστε το δέρμα σας και δείτε το να λάμπει να μαγεύει τους γύρω σας. Θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα.

3.Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια

Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια αφαιρούν την ζωντάνια και την λάμψη από το πρόσωπο. Αν θέλετε να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα, θα πρέπει να τους καταπολεμήσετε.

4. Λαμπερό δέρμα με ενυδάτωση

Η καλή ενυδάτωση του δέρματος παίζει καταλυτικό ρόλο σε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα διατηρεί την ελαστικότητά του, αντιστέκεται περισσότερο στα σημάδια της γήρανσης και κάνει το πρόσωπο πιο φωτεινό από ποτέ. Δύο είναι οι τρόποι για μια καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας. Ενυδάτωση εκ των έσω και ενυδάτωση εξωτερικά:

Α. Εξωτερική ενυδάτωση

Η εξωτερική ενυδάτωση αφορά τη χρήση ενυδατικών κρεμών προσώπου. Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου περιλαμβάνουν ορισμένα ενεργά συστατικά που βοηθούν τόσο στην καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας όσο και στη θρέψη και την προστασία της. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα προσώπου καθημερινά και δεν θα χάσετε. Οι καλύτερες στιγμές για να βάλετε ενυδατική κρέμα προσώπου είναι το πρωί μετά το πλύσιμο του προσώπου και το βράδυ πριν κοιμηθείτε

 Β. Ενυδάτωση εκ των έσω

Περιλαμβάνει την κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού καθημερινά (περίπου 8 ποτήρια). Επίσης η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει σημαντικά διότι περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού αλλά και θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες κ.τ.λ. Η ενυδάτωση του δέρματος εκ των έσω είναι πολύ σημαντική και για αυτό δεν θα πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

 5. Λαμπερό δέρμα με προστασία

Η προστασία του δέρματος είναι πολύ σημαντική έτσι ώστε να μην αποκτήσει διχρωμίες, θαμπάδα, κ.τ.λ. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ακτινοβολία του ήλιου, διάφορα καλλυντικά αμφιβόλου ποιότητας, κ.τ.λ. μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας. Να χρησιμοποιείτε αντηλιακό προσώπου όταν έχει ήλιο (ειδικά τις μεσημεριανές ώρες) είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι. Αν ζείτε σε μεγάλη πόλη, τότε προσπαθήστε να αποφύγετε να πάτε στο κέντρο το μεσημέρι διότι τότε η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ιδιαίτερα υψηλή. Τέλος να αγοράζετε πάντοτε καλλυντικά καλής ποιότητας από εταιρίες ή αισθητικούς που εμπιστεύεστε. Ίσως κοστίζουν λίγο πιο ακριβά, ωστόσο θα είστε σίγουρες. Άλλωστε με την υγεία μας δεν πρέπει να κάνουμε πειράματα.