image003

1. Καθαρισμός προσώπου   Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου είναι must. Η επιδερμίδα αποτελείται από διάφορα στρώματα. Για παράδειγμα υπάρχει το εξωτερικό στρώμα το οποίο περιλαμβάνει διάφορα νεκρά κύτταρα, λιπαρές ουσίες και βρομιές που πρέπει να απομακρύνονται. Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται με ειδικά προϊόντα καθαρισμού προσώπου και πρέπει να γίνεται καθημερινά. Να ξεπλένεστε κάθε βράδυ με σαπούνι καθαρισμού προσώπου έτσι ώστε να απομακρύνονται οι βρομιές και τα κατάλοιπα του μακιγιάζ από την επιδερμίδα. Η απολέπιση του προσώπου καλό θα είναι να γίνεται τουλάχιστο μια φορά το μήνα σε έμπειρη αισθητικό ούτως ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα που έχουν σαν αποτέλεσμα να ερεθίζεται το δέρμα. Πριν την απολέπιση μπορείτε να εκ θέσετε το πρόσωπό σας στον ατμό έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόροι και να απομακρυνθούν καλύτερα οι βρομιές και η περιττή λιπαρότητα Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου συνοπτικά περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα: Καθαρισμός με σαπούνι προσώπου (μια φορά κάθε μέρα)

  • Απολέπιση προσώπου με μια κρέμα απολέπισης (μια φορά την εβδομάδα)

Το πλεονέκτημα ενός σωστού καθαρισμού προσώπου είναι ότι βοηθάμε την αντιρυτιδική – αντι-γηραντική κρέμα που χρησιμοποιείτε να δράσει καλύτερα. 2. Ενυδάτωση προσώπου image002 Η ενυδάτωση του δέρματος του προσώπου είναι και αυτή πολύ σημαντική. Θα πρέπει να ενυδατώνετε την επιδερμίδα του προσώπου σας από μέσα προς τα έξω και από έξω προς τα μέσα. Για την ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω, καλό είναι να καταναλώνετε 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα. Για την ενυδάτωση από έξω προς τα μέσα μπορείτε να εφαρμόζετε μια ενυδατική επαγγελματική κρέμα προσώπου. Συνοπτικά η καλή ενυδάτωση του προσώπου περιλαμβάνει: Ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω (κατανάλωση 8 ποτηριών νερό καθημερινά)

  • Ενυδάτωση από έξω προς τα μέσα (ενυδατική κρέμα προσώπου καθημερινά και σέρουμ ενυδάτωσης προσώπου στις περιόδους που παρατηρήσετε ότι το πρόσωπό σας είναι αφυδατωμένο)

3. Προστασία του προσώπου image003 Η προστασία του προσώπου από τις εξωτερικές συνθήκες παίζει πολύ ουσιαστικό ρόλο στην ζωή της επιδερμίδας. Ο ήλιος με την ακτινοβολία του προκαλεί ταχύτερη γήρανση του δέρματος και για αυτό προτείνουμε να φοράτε αντηλιακό προσώπου όλες τις ηλιόλουστες μέρες τόσο του καλοκαιριού αλλά και του χειμώνα όσο παράξενο και αν σας φαίνεται. Επίσης θα πρέπει να αποφύγετε να κυκλοφορείτε σε μέρη που η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι πολύ υψηλή διότι και αυτή μπορεί να είναι επιβαρυντική στην επιδερμίδα σας. Στην σωστή και ολοκληρωμένη προστασία της επιδερμίδας σας συμπεριλαμβάνεται και ο περιορισμός της κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ διότι προκαλεί αφυδάτωση. Επίσης καλό είναι να περιορίσετε ή και να διακόψετε το κάπνισμα διότι αυτό προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος καθώς και ρυτίδες.   Με λίγα λόγια, η σωστή προστασία του προσώπου από τις εξωτερικές συνθήκες περιλαμβάνει:     Χρήση αντηλιακού στις ηλιόλουστες μέρες για τον περιορισμό της ηλιακής ακτινοβολίας

  • Αποφυγή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο το δυνατόν περισσότερο
  • Περιορισμός της κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ
  • Διακοπή καπνίσματος για τον περιορισμό της πρόωρης γήρανσης και της εμφάνισης των ρυτίδων

4. Ο ύπνος image004 Σίγουρα θα έχετε ακούσει την έκφραση: ” Ο ύπνος θρέφει την επιδερμίδα”. Η έκφραση αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή. Κατά τη διάρκεια του ύπνου η επιδερμίδα του προσώπου σας “αναπλάθεται” και για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να κοιμάστε τουλάχιστο 7- 8 ώρες κάθε βράδυ (για τις ενήλικες γυναίκες). Σημαντικό επίσης είναι να κοιμάστε και τις σωστές ώρες. Ξαπλώστε λοιπόν νωρίς κάθε βράδυ και δείτε το πρόσωπό σας να λάμπει κάθε πρωί. 5. Θρέψη image005 Η επιδερμίδα του προσώπου σας, για να διατηρηθεί λεία, απαλή και ελαστική χρειάζεται να λαμβάνει καθημερινά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και διάφορα άλλα φυτικά συστατικά και μπορούν να κάνουν το πρόσωπό σας πιο λαμπερό από ποτέ. Καταναλώστε λοιπόν φρέσκα φρούτα και λαχανικά και δεν θα χάσετε. Αν θέλετε μπορείτε να εφαρμόζετε καθημερινά και κάποια κρέμα προσώπου με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε να βοηθήσετε ακόμα περισσότερο στη θρέψη της επιδερμίδας σας.   Για την σωστή θρέψη του προσώπου σας χρειάζεστε:

  • Κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών καθημερινά
  • Καθημερινή χρήση μιας κρέμας προσώπου ανάλογα με τον τύπο του δέρματος που διαθέτετε

Συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου

  • Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αντιρυτιδική – αντιγηραντική κρέμα προσώπου.
  • Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας από τα υπολείμματα μακιγιάζ.
  • Μην ξύνετε το πρόσωπό σας σε σημεία που έχουν εμφανιστεί διάφορα σημάδια όπως σπυράκια, κ.τ.λ.
  • Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να είναι καθημερινός.
  • Να αλλάζετε συχνά τις μαξιλαροθήκες του κρεβατιού σας διότι προκαλούν λιπαρότητα.
  • Περιορίστε το κάπνισμα διότι προκαλεί πρόωρη γήρανση και ρυτίδες
  • Μην κάνετε απολέπιση πιο συχνά από μία φορά την εβδομάδα διότι μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.
  • Για οποιοδήποτε πρόβλημα να επισκέπτεστε άμεσα τον δερματολόγο σας.