Προϊόντα περιποίησης & καλλυντικά προσώπου

Αυτός είναι ο πιο γνωστός και ο πιο διαδεδομένος τρόπος καθώς ακολουθείται από όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας αλλά και οικονομικής κατάστασης.

Κρέμες προσώπου και ματιών μέρας ή νύχτας, μάσκες ομορφιάς, peeling ακόμα και μπουκαλάκια με θαυματουργά έλαια και ελιξίρια νεότητας καθώς και ότι άλλο μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα καλλυντικών όλα τους υπόσχονται ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα να αποκτήσουμε νεανικό πρόσωπο και δέρμα που θα ζήλευαν ακόμα και εικοσάρες!

Η αλήθεια είναι ότι εάν είμαστε πολύ σχολαστικές με την περιποίηση μας καθώς και πολύ προσεκτικές και χρησιμοποιώντας κρέμες που είτε αγοράζουμε είτε φτιάχνουμε μόνες μας (πολλές φορές είναι πολύ καλύτερες αυτές που φτιάχνουμε εμείς) σε καθημερινή βάση με τα σωστά και κατάλληλα συστατικά μπορούμε να επιτύχουμε νεανικό πρόσωπο.

Τα συστατικά που περιέχει μια κρέμα είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να είμαστε γνώστριες του αντικειμένου «πρόσωπο» ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται η δική μας επιδερμίδα έτσι ώστε το αποτέλεσμα από την χρήση τους να είναι ένα νεανικό πρόσωπο.

 Η σωστή διατροφή και άσκηση

Ασπίδα κατά τις γήρανσης του οργανισμού και άρα κατά της γήρανσης του σώματος αλλά και του προσώπου μας είναι η σωστή διατροφή αλλά και η άσκηση. Όλες σας θα έχετε δει κάποια κοπέλα στο γραφείο, στο γυμναστήριο, στην τηλεόραση ακόμα και εσάς την ίδια όταν κάποια περίοδο αποφασίσατε να προσέξετε περισσότερο την διατροφή σας αλλά και να γυμναστείτε συστηματικά, πόσο νεανικό πρόσωπο είχατε. Το δέρμα σας έλαμπε.

Αυτό είναι απολύτως λογικό εάν σκεφτείτε ότι μέσω τις σωστής διατροφής και όχι των ακραίων μορφών δίαιτας, προσλαμβάνοντας δηλαδή επαρκή ποσότητα θρεπτικών συστατικών από όλες τις ομάδες τροφίμων και πίνοντας πολύ νερό με βάση πάντα την μεσογειακή διατροφή, ο οργανισμός σας λειτουργούσε ρολόι, άλλωστε είμαστε ότι τρώμε. Η τροφή ως γνωστών μέσω των βιταμινών, των πρωτεϊνών, των ιχνοστοιχείων καθώς και όλων των συστατικών μας θρέφει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Θρέφει την επιδερμίδα μας άρα αποκτούμε νεανικό πρόσωπο εύκολα και σωστά.

Όσο για την συστηματική άσκηση όλες μπορούμε να καταλάβουμε πως μας βοηθάει εάν αναλογιστούμε την ανανέωση του σώματος που προσφέρει μέσο της αποτοξίνωσης, της ανανέωσης των κυττάρων μας αλλά και της αγχολυτικής  δράσης που έχει. Φυσικά ο νούμερο ένα παράγοντας που μας εξασφαλίζει νεανικό πρόσωπο αλλά και σώμα είναι η καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών του οργανισμού που είναι η κύρια αιτία γήρανσης.

Οι αισθητικές επεμβάσεις

Οι αισθητικές επεμβάσεις είναι στο μυαλό σχεδόν του 90% όλων των γυναικών ποσοστό που αντικατοπτρίζει ακριβώς την σπουδαιότητα που έχει το νεανικό πρόσωπο για μια γυναίκα.  Από το Botox, τις ενέσιμες θεραπείες, την μεσοθεραπεία μέχρι τις χειρουργικές επεμβάσεις με νυστέρι (το γνωστό σε όλες μας facelifting) ο στόχος είναι ένας. Να αποκτήσουμε νεανικό πρόσωπο και δέρμα έτσι ώστε να σφραγίσουμε για πάντα την νεότητα στο πρόσωπο μας.  Οι αισθητικές επεμβάσεις οι οποίες υπόσχονται να πραγματοποιήσουν το κρυφό πόθο όλων των γυναικών, να εξαφανίσουν τις ρυτίδες ούτως ώστε να έχουμε νεανικό πρόσωπο είναι ουκ ολίγες, και φυσικά λίγο πολύ όπως αναφέραμε και παραπάνω γνωστές.

Σε κάθε περίπτωση πριν επισκεφθείτε τον πλαστικό χειρουργό εσείς σιγουρευτείτε τόσο για το κατά πόσο θέλετε να επέμβετε στο φυσικό σας πρόσωπο όσο και για την ικανότητα τόσο της μεθόδου όσο και του πλαστικού χειρουργού. Θα ήταν κρίμα να έχετε χειροτέρα αποτελέσματα στο πρόσωπο σας από ότι πριν την επίσκεψη λόγο κακής επιλογής είτε μεθόδου είτε πλαστικού χειρουργού.

Κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ

Η τελευταία μόδα στον κόσμο της γυναικείας ομορφιάς και υγείας έχει όνομα και ονομάζεται κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ.

Και τα δυο υπόσχονται νεανικό πρόσωπο αλλά και γενικότερα νεανική εικόνα τόσο στο σώμα όσο και σε ολόκληρο τον οργανισμό εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.

Πρέπει όλες μας να γνωρίζουμε ότι τόσο το κολλαγόνο όσο και το υαλουρονικό οξύ είναι συστατικά που τα έχουμε στον οργανισμό μας από την γέννηση μας αλλά δυστυχώς με την πάροδο των χρόνων καθώς και με την καταπόνηση του οργανισμού μας αποβάλλονται από το σώμα μας. Το κακό είναι ότι ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα ξανασυνθέσει και έτσι πρέπει να του τα χορηγήσουμε εμείς με κάποιο τρόπο. Οι επιστήμονες λοιπόν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο οργανισμός μας εάν είχε εφ΄ όρου ζωής επαρκή ποσότητα τόσο κολλαγόνου όσο και υαλουρονικού οξέος θα μπορούσε να επιτύχει την αιώνια νεότητα. Άρα νεανικό πρόσωπο και δέρμα. Τόσο το κολλαγόνο όσο και το υαλουρονικό οξύ μπορούμε να το βρούμε σε πόσιμη ή σε ενέσιμη μορφή. Εσείς δεν έχετε παρά να ενημερωθείτε από τους ειδικούς και να επιλέξτε το σωστό σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

 Περιβαλλοντικοί παράγοντες

Η ηλιακή ακτινοβολία, το καυσαέριο, ο αέρας, η υγρασία η ξηρασία καθώς και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την γήρανση του δέρματος μας. Η φωτογήρανση δε, είναι η πιο διαδεδομένη από τις αιτίες που προκαλούν πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας του προσώπου μας ιδίως τα τελευταία χρόνια δεδομένης της αύξησης της τρύπας του όζοντος.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία άρα εάν θέλουμε νεανικό πρόσωπο πρέπει να προστατευόμαστε ειδικά στο πρόσωπο από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία φορώντας πάντα αντηλιακή προστασία χειμώνα και ιδιαίτερα καλοκαίρι. Δεν έχετε ακούσει που έλεγαν οι γιαγιάδες μας μια γυναίκα κρατάει την νεότητα της όταν δεν την βλέπει ο ήλιος; Ε όλο και κάτι ήξεραν. Η έκθεση μας στον ήλιο θαμπώνει την επιδερμίδα προκαλεί πανάδες, μελανώματα και διάφορες δυσχρωμίες ενώ συντελεί καθοριστικά στην ανάπτυξη και εξάπλωση των ρυτίδων έκφρασης. Φυσικά δεν λέμε να μην σας βλέπει ο ήλιος μιας και έχει και πολύ θετικά και ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία μας αλλά να προστατεύεστε με αντηλιακά, καπέλα φορώντας δηλαδή και κάνοντας οτιδήποτε μπορεί να σας προστατεύσει από την κακή ηλιακή ακτινοβολία  έτσι ώστε το νεανικό πρόσωπο σας να παραμείνει νεανικό.