Κατ’ αρχήν η λύση είναι μία: να κόψω το κάπνισμα! Αν όμως η οριστική λύση είναι ένα άπιαστο όνειρο ή μια λύση που την έχετε προσεγγίσει πολλές φορές και μετά από καιρό ξαναθέσατε το πρόβλημα στον εαυτό σας, να οι τρόποι που μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Από μέσα και απ’ έξω.
Αντίσταση εκ των έσω
Αυτή μπορεί να επιτευχθεί με κάθε τι μπορεί να προσθέσει υγρασία στον οργανισμό μας. Νερό, τσάι, χυμοί, γάλα, φρούτα και λαχανικά. Όλα κάνουν καλό. Δεν βάζουμε περιορισμούς στην κατανάλωση (4 ποτήρια την ημέρα π.χ.) γιατί συνήθως οι περιορισμοί λειτουργούν ανασταλτικά. Φυσικά μπορούμε να έχουμε έναν συνδυασμό των παραπάνω υγρών, καθώς επίσης πρέπει να προσθέσουμε στη διατροφή μας βιταμίνη C σε ταμπλέτες. Την βιταμίνη, την καταναλώνουμε το πρωί μετά το πρωινό ή το σνακ μας. Αυτά τα απλά, ανέξοδα και υγιεινά όσον αφορά την εκ των έσω αντίσταση των ρυτίδων του καπνίσματος.

 

Αντίσταση εκ τω έξω
Για την εκ των έξω αντίσταση, θα πρέπει να δείξουμε πειθαρχία και να εντάξουμε (αν δεν το κάνουμε ήδη) στην καθημερινή μας ρουτίνα, τον καθαρισμό την ενυδάτωση πρωί και βράδυ καθώς και την αντηλιακή προστασία του δέρματος μας. Τα καλλυντικά που έχουμε στην διάθεση μας, θα είναι ένα μέρος του όπλου μας. Το βασικό όμως όπλο θα είναι να “ξυπνήσουμε” το δέρμα μας, ώστε να λειτουργεί συνδυαστικά με τα καλλυντικά μας. Επίσης η αποτρίχωση του άνω χείλους με κερί, είναι κάτι που ταλαιπωρεί το δέρμα μας και καλό θα είναι να το αποφεύγουμε. Η ποιότητα των καλλυντικών που θα χρησιμοποιούμε θα πρέπει να είναι καλή χωρίς να είναι απαραίτητα ακριβή και το απλό βούτυρο-κακάο για ενυδάτωση, δεν θα πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα μας.

Στην βραδινή μας περιποίηση (όπου έχουμε λίγο παραπάνω χρόνο) θα πρέπει να εντάξουμε το μασάζ της περιοχής των χειλιών. Για το μασάζ αυτό, καλό θα ήταν να προμηθευτούμε μία μικρή συσκευή μασάζ προσώπου (έχει πολύ μικρό κόστος), την οποία σε συνδυασμό με το προϊόν περιποίησης που χρησιμοποιούμε θα κάνουμε μασάζ στην περιοχή των χειλιών, με αργές κυκλικές κινήσεις. Έτσι καταφέρνουμε να “ξυπνήσουμε” το δέρμα μας τονώνοντας την μικροκυκλοφορία της περιοχής, με αποτέλεσμα την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου & ελαστίνης, που είναι οι βασικού παράγοντες συνοχής του δέρματος μας.

Αν σας περισσεύει χρόνος κάντε μασάζ σε όλο το πρόσωπο, σε ένα μήνα περίπου θα έχετε δει μεγάλη διαφορά τόσο στην λάμψη του δέρματος όσο και στην μείωση των ρυτίδων. Τέλος για να δείτε μεγαλύτερη διαφορά τόσο στο συγκεκριμένο πρόβλημα, όσο και σε σειρά άλλων προβλημάτων, μία είναι η λύση. Οριστική διακοπή του καπνίσματος!!!