Το μακιγιάζ μπορεί να γίνει ο καλύτερός σας φίλος αν θέλετε να δείχνετε μικρότερη. Απαιτείται όμως προσοχή στην τεχνική και στα χρώματα για να μην έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Ακολουθήστε πιστά τα παρακάτω βήματα και δείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη να μεταμορφώνεται.
1.  Ενυδατική κρέμα.  Τοποθετήστε μία ενυδατική κρέμα σε όλο το πρόσωπο. Το δέρμα σας πρέπει να είναι πολύ καλά ενυδατωμένο για μπορέσετε να απαλύνετε τις ρυτίδες.
2.  Μακιγιάζ.  Χρησιμοποιείστε ένα υγρό μακιγιάζ για να καλύψετε τις ατέλειες του προσώπου. Δεν θα τονίσει τις ρυτίδες ούτε θα «σπάσει» κατά τη διάρκεια της μέρας.
3.  Σκιές.  Τοποθετήστε σε όλο το βλέφαρο μία σκιά σε φυσικό απαλό τόνο (ροδακινί) αναμεμιγμένη με μία ματ σταχτί σκιά. Βάλτε την ίδια απόχρωση και στη γραμμή του κάτω βλεφάρου για να τονίσετε το περίγραμμα του ματιού, χωρίς να βάλετε μολύβι.
4.  Μάσκαρα.  Βάλτε μία ελαφριά στρώση μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφαρίδες.
5.  Ρουζ.  Επιλέξτε ένα ρουζ σε απαλή ροζ απόχρωση. Απλώστε το στα μάγουλα προς τους κροτάφους, σβήνοντάς το προς το σαγόνι.
6.  Κραγιόν.  Χρησιμοποιήστε ένα περίγραμμα χειλιών σε φυσική απόχρωση και στη συνέχεια ένα απαλό ροζ κραγιόν με ματ υφή.